Bottega Millesimato Spumante Brut

Bottega Millesimato Spumante Brut

Bottega Millesimato Spumante Brut

€ 9,95 Incl. btw

De kleur is helder geel en de wijn heeft een fijne, persistente perlage. De neus is complex, elegant en verfijnd en wordt gekarakteriseerd door delicate fruit- en florale tonen met aroma's van getoast brood. De smaak is vol, levendig en fris.

Lees meer
Merk:
Bottega
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Bottega Stella is een droge mousserende wijn met een grote persoonlijkheid, geïnspireerd op de sterrenhemel. De lucht, die oneindigheid oproept en diepte omsluit, heeft altijd de geschiedenis van de mens vergezeld. De fles reproduceert een sterrenbeeld op het oppervlak en de blauwe achtergrond markeert de sterren zoals de Poolster en het Zuiderkruis, die prachtig schijnen, dankzij de LED-lamp aan de onderkant van de fles en kan worden geactiveerd door een simpele schakelaar. Origineel en verfijnd, Bottega Stella is een intrigerende suggestie voor exclusieve feesten, informele evenementen of avonden met vrienden.

Deze speciale cuvée wordt verkregen van Pinot Noir, Chardonnay en Glera druiven. De druiven zijn afkomstig uit Lombardije en Veneto. Op de rechteroever van de rivier de Po strekt zich een land uit met zacht glooiende heuvels die worden gekenmerkt door hoge temperaturen en een sedimentaire grond met mergel, wat uitermate gunstig is voor de teelt van Pinot Noir. De Chardonnay en Glera druiven worden verbouwd in de regio Veneto. Dit gebied bevordert het behoud van een goede zuurgraad en aromatische kenmerken optimaal dankzij het milde klimaat, een goede blootstelling aan de zon en drainerende kalkhoudende kleiachtige bodems.

De kleur is helder geel en de wijn heeft een fijne, persistente perlage. De neus is complex, elegant en verfijnd en wordt gekarakteriseerd door delicate fruit- en florale tonen met aroma's van getoast brood. De smaak is vol, levendig en fris en wordt gekarakteriseerd door zijn hartige en evenwichtige zuurgraad.

Perfect geschikt als stijlvol aperitief, maar ook met voorgerechten van rauwe vis zoals oesters, zeetruffels en Adriatische garnalen, visgerechten en dan vooral witvis gebakken met aromatische kruiden geserveerd met gebakken groenten. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.