Prijs
Merken

Clos Mont-Blanc

Het wijnhuis Clos Mont Blanc is gelegen in de D.O. Conca de Barberà, circa 100 km van Barcelona. Het is gelegen in het hart van het prachtige landschap langs de Cisterciënzer route, vlakbij de twee plaatsen die in Catalunya van historisch belang zijn, namelijk het dorp Montblanc en het klooster van Poblet. Het is een gebied met veel tradities van wijn maken en geschiedenis. 

Masia Les Comes is de boerderij van de Carbonell familie en dateert van de 18e eeuw. Voor generaties produceert de familie hier al wijnen op de artisanale wijze. De druiven worden met de hand geoogst en worden gefermenteerd op traditionele, en natuurlijke wijze in stenen vaten. Clos Mont Blanc is trots om op deze wijze nog steeds wijnen te produceren.

Voor meer dan 5 generaties heeft de familie Carbonell zich toegewijd aan de wijnindustrie. In 1988 heeft Luis Carbonell het bedrijf uitgebreid met een modern wijnhuis met grotere productie capaciteit. Op dit moment beschikt het wijnhuis over meer dan 50 hectare wijngaarden en met moderne apparatuur heeft Clos Mont Blanc nu een jaarlijkse productie capaciteit van circa 3 miljoen liter. Tegenwoordig wordt het bedrijf door de dochter van Luis geleid, Pilar. Met haar energie en passie zal zij het bedrijf de toekomst in leiden.

Clos Mont Blanc          

Klimaat. Het klimaat waar het wijnhuis zich in bevindt, wordt Mediterraan genoemd. Door de hoge ligging zijn er wel invloeden van het Continentale klimaat aanwezig. De dagelijkse grote temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat de druiven langzaam rijpen en zorgen voor gearomatiseerde en geconcentreerde wijnen.

Grond. De wijngaarden liggen in 4 verschillenden D.O.'s, met verschillende gronden. Namelijk Conca de Barberà bestaat uit kalk en zwart leisteen en Penedès uit eeuwenoude bezinksel. De grond van D.O. Tarragoa is alluvial en van Terra Alta heeft meer bezinksel van klei. 

Wijnen. Clos Mont Blanc maakt een grote verscheidenheid aan wijnen. Rode wijnen van inheemse (Trepat, Garnacha, Tempranillo, Carinyena) en  internationale druivensoorten, zoals PInot Noir , Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Voor de witte wijnen geldt het zelfde aanbod, van Macabeo, Parellada tot aan Chardonnay en Sauvignon Blanc. Rosé wijnen worden ook gemaakt van dezelfde variëteiten en worden gemaakt op de unieke 'cascade' fermentatie wijze, waardoor de wijnen fris en aromatisch worden. Tevens maakt Clos Mont Blanc verschillende Cava's.

Sorteren op

5 products

5 products