Brochard Pouilly Fumé 2021

Brochard Pouilly Fumé 2021

Brochard Pouilly Fumé 2021

€ 26,95 Incl. btw

In de neus verfrissende aroma's van brem en grapefruit en subtiele rokerige 'vuursteenachtige' aroma's die typisch zijn voor de appellatie. In de mond aroma's van wit fruit, acaciabloemen, een hint honing, perzik en hazelnoot.

Lees meer
Categorieën: Loire , Land , Frankrijk , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De Pouilly Fumé wijngaard omvat 5 hectare en bevind zich op de rechteroever van de Loire rond het dorp Boisgibault in de gemeente van Tracy-sur-Loire. De ondergrond varieert tussen klei en kalk, kimmerdigain mergel, veen en Portlandkalk en de wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud.

De druiven worden afhankelijk van de weersomstandigheden geoogst in september/oktober. Dit gebeurt machinaal, maar ook met de hand. De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks die temperatuur geregeld zijn. Bewaartijd is 3 tot 5 jaar.

De kleur is bleek goudgeel. In de neus verfrissende aroma's van brem en grapefruit en subtiele rokerige 'vuursteenachtige' aroma's die typisch zijn voor de appellatie. De term 'fumé' verwijst ook naar de aroma's die aanwezig zijn in de wijn. In de mond aroma's van wit fruit, acaciabloemen, een hint honing, perzik en hazelnoot.

Perfect in combinatie met schaaldieren, vis, wit vlees, maar ook om zo te drinken. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.