Candoni Organic Pinot Noir 2020

Candoni Organic Pinot Noir 2020

Candoni Organic Pinot Noir 2020

€ 11,50 Incl. btw

Mooie aroma's van rood- en zwart fruit, kersen, pruimen, frambozen, moerbeien, bosbessen en bramen. De wijn heeft een medium body, goed uitgebalanceerd met fijne tannines en een fruitige afdronk. 

Lees meer
Merk:
Candoni
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Deze Pinot Noir komt uit Lombardije, wat in het noord-centrale gebied van Italië ligt. Het klimaat in de regio is gevarieerd vanwege het diverse terrein, maar wordt over het algemeen als een 'koel' landklimaat beschouwd. De regio wordt beïnvloed door verschillende geografische kenmerken, waaronder de Alpen, die deel uitmaken van de noordgrens en helpen beschermen tegen kou en hitte in de vallei, evenals de rivier de Po die langs de Oltrepò Pavese loopt en het grootste deel van het zuidelijke deel van de regio vormt. De steenachtige wijngaardbodem houdt ook warmte vast en geeft deze 's nachts af om de wijnstokken te verwarmen. Hierdoor ontstaat een optimale situatie waardoor de druif tijdens het lange groeiseizoen zijn smaken volledig kan ontwikkelen.

Deze wijn wordt volgens een klassieke vinificatie van een rode wijn gemaakt. Mooie aroma's van rood- en zwart fruit, kersen, pruimen, frambozen, moerbeien, bosbessen en bramen. De wijn heeft een medium body, goed uitgebalanceerd met fijne tannines en een fruitige afdronk. 

Ideaal in combinatie met recepten op basis van witte champignons zoals pasta met eekhoorntjesbrood, hartige soepen en groenten, maar ook Aziatisch eten en sauzen op basis van fruit. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.