Domaines Ott Château de Selle Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé

Domaines Ott Château de Selle Rosé

€ 265,00 Incl. btw

De neus is precies en mineralig en onthult aroma’s van perziken, abrikozen en vanille, met ondertonen van passiefruit en hinten van limoenschil. Het palet opent met een frisse aanzet en groeit vervolgens in kracht met aroma’s van geel fruit.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Château de Selle Rosé van Domaines Ott* is meer dan rosé, Chateau de Selle is een gastronomische Provence rosé. Puur vakwerk waarbij de gepassioneerde familie Ott dag en nacht betrokken is. Chateau de Selle is geen ordinaire rosé maar een icoon wijn. De manier van wijn maken is ultra biodynamisch met aandacht voor het terroir. 

Gelegen in het binnenland op kalkstenen heuvels, geniet de Château de Selle wijngaard in overvloed van zonneschijn. Het aandeel stenen in de bodem is 40 tot 50%, dus het land is droog en ondanks de aanwezigheid van zeer vruchtbare klei, zijn de opbrengsten laag.

Vintage 2021 wordt gekenmerkt door een zwoele herfst, gevolgd door een even zachte winter. Nadat de wijnstokken van hun rust hebben genoten kwamen de wijnstokken weer tot leven met een klassieke vroege ‘budburst’ in het voorjaar. In april werden sommige wijnstokken getroffen door de vorst, maar gelukkig ontstonden er weer nieuwe knoppen. De lente was regenachtig en het begin van de bloei was laat. De zomer was net als de afgelopen 10 jaar heet, met hittegolven van verschillende duur en intensiteit. Op 19 augustus werden de eerste Grenache-druiven geoogst. De druiven werden met de hand geplukt en verzameld in kratten van 30 kilo. Hierna vond er een tweede selectie plaats gevold door een voorzichtige persing, fermentatie in warmte regulerende vaten en rijping in eikenhouten vaten gedurende 6 tot 8 maanden. Vintage 2021 heeft een samenstelling van 55% Grenache, 30% Cinsault, 10% Mourvèdre en 5% Syrah.

De wijn is helder met een delicate parelachtige roze tint. De neus is precies en mineralig en onthult aroma’s van perziken, abrikozen en vanille, met ondertonen van passiefruit en hinten van limoenschil. Het palet opent met een frisse aanzet en groeit vervolgens in kracht met aroma’s van geel fruit. Het is perfect in balans en eindigt met een licht muntachtige, ziltige en kruidige afdronk.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.