Donnachiara Taurasi

Donnachiara Taurasi

Donnachiara Taurasi

€ 29,95 Incl. btw

In de neus aroma’s van zwarte bes, kers en minerale tonen. De wijn is rijk en mooi gestructureerd met lagen van rode kersen, bramen, kruiden, leer en tabak. De wijn toont body met veel fruit, fijne eikentonen, mooie tannines en een prachtige afdronk.

Lees meer
Categorieën: Campania , Italië , Land , Rode Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Met vintage 2012 zei het testpanel van Decanter al dat het waarschijnlijk één van de beste rode wijn van Zuid-Italië was. Donnachiara Taurasi behoort dan ook zeker tot de top van de Aglianico’s, die niet voor niets “Barolo van het zuiden” worden genoemd.

De druiven worden met de hand geplukt. Na het persen wordt de most naar temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks verplaatst voor de alcoholische gisting en maceratie vindt plaats gedurende 15 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in barriques. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden op fles voordat het op de markt wordt gebracht.  

Mooi helderrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bes, kers en minerale tonen. De wijn is rijk en mooi gestructureerd met lagen van rode kersen, bramen, kruiden, leer en tabak. De wijn toont body met veel fruit, fijne eikentonen, mooie tannines en een prachtige afdronk.

Perfect bij pastagerechten met volle sauzen, gegrilde T-bone steak, lamsvlees, wildgerechten en oude kazen.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.