Ladoucette Baron de L

Ladoucette Baron de L

Ladoucette Baron de L

€ 185,50 Incl. btw

Deze wijn wordt erkend om zijn finesse en uitzonderlijk aromatische kracht en is te vinden op tafels van de grootste sterren en in de mooiste kelders ter wereld.

Lees meer
Categorieën: Loire , Land , Frankrijk , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De bodem van de Pouilly Fumé wijngaarden is gedeeltelijk samengesteld uit mergel (afkomstig uit het Kimméridgien tijdperk) en rijk aan klei dat over een laag kalksteen en schelpen ligt en een ander deel dat kleiachtige vuursteen is, een zeer oude bodem die teruggaat tot de eerste en tweede Jurassic tijdperken (145 miljoen jaar oud). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is tussen de 25 en 35 jaar oud.

Na de handmatige oogst wordt alleen het sap van de eerste persing gebruikt. De oogst van verschillende percelen wordt apart gevinifieerd. Na de gisting op tank volgt er een proces wat deze Pouilly Fumé zo bijzonder maakt. De wijn rust drie tot zes maanden op de "lie" (droesem). Hierna worden de wijnen van de beste percelen geassambleerd en rusten ze vervolgens samen nog eens acht tot tien maanden op de "lie". De oude stokken, de unieke bodem en het bijzondere vinificatie proces geven deze Sauvignon een uitermate elegant, rijk en aromatisch karakter. Deze wijn wordt erkend om zijn finesse en uitzonderlijk aromatische kracht en is te vinden op tafels van de grootste sterren en in de mooiste kelders ter wereld.

Een schitterende gastronomische en elegante wijn. Uitermate geschikt om gewoon zo van de te genieten, maar ook perfect bij geitenkaas, schaal- en schelpdieren en de Oosterse keuken.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.