Ladoucette Pouilly Fumé 37,5 cl

Ladoucette Pouilly Fumé 37,5 cl

Ladoucette Pouilly Fumé 37,5 cl

€ 21,95 Incl. btw

In de neus complexe en delicate aroma’s als witte bloemen en exotisch fruit. In de mond een mooie complexiteit met elegantie en rijkdom. Aroma’s van exotisch fruit als lychee en mango.

Lees meer
Categorieën: Loire , Land , Frankrijk , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De bodem van de Pouilly Fumé wijngaarden is gedeeltelijk samengesteld uit mergel (afkomstig uit het Kimméridgien tijdperk) en rijk aan klei dat over een laag kalksteen en schelpen ligt en een ander deel dat kleiachtige vuursteen is, een zeer oude bodem die teruggaat tot de eerste en tweede Jurassic tijdperken (145 miljoen jaar oud). De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is tussen de 25 en 35 jaar oud.

De wijnkelder bestaat uit 3 niveaus. Het eerste niveau is waar de druiven worden ontvangen en gesorteerd zonder dat de druiven geplet worden en waar de druiven van verschillende percelen gescheiden blijven. Het sap stroomt dan simpelweg door de zwaartekracht naar het tweede niveau waar het persen plaatsvindt en waar de scheiden van het sap ‘a la champenoise’ gedaan wordt. Op het derde niveau wordt de wijn geklaard en wordt er gebruik gemaakt van een koelsysteem om de temperatuur van het sap te reguleren tijdens de maceratie. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks gedurende 6 tot 8 weken. Na de gisting op tank volgt er een proces wat deze Pouilly Fumé zo bijzonder maakt. De wijn rust vijf tot zeven maanden op de "lie" (droesem), waarbij regelmatig geroerd wordt. De wijn wordt nooit in houten vaten geplaatst om de natuurlijke aroma’s van de druiven te behouden. Na de tweede gisting op de "lie" volgt er een knap staaltje assembleren. De verschillende karakters van de wijnen komen samen en zijn perfect in balans. De kalbodems geven een stuivend en puur karakter, de vuursteen bodems geven lengte, diepgang en pit met de rokerige aroma’s (Fumé) en de kleigrond geeft rondheid en body.

De kleur is bleek met briljant gouden accenten. In de neus complexe en delicate aroma’s als witte bloemen en exotisch fruit. In de mond een mooie complexiteit met elegantie en rijkdom. Aroma’s van exotisch fruit als lychee en mango. Een mooie, heldere aanzet, een dichte structuur en een mooie zuurgraad met grote lengte in de afdronk.

Perfect met gegrilde of geroosterde schaaldieren als bijvoorbeeld sint-jakobsschelpen.

Open de fles enkele minuten van tevoren om te laten ademen, zodat de wijn zich volledig kan uitdrukken.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.