La Scolca La Scolca Millesimato Riserva d'Antan in houten kist

La Scolca La Scolca Millesimato Riserva d'Antan in houten kist

La Scolca La Scolca Millesimato Riserva d'Antan in houten kist

€ 89,95 Incl. btw

Licht goudgeel van kleur met aroma’s van honing, gedroogd fruit en kruiden. Vol en krachtig van smaak met zachte bubbels en tonen van fruit en amandel.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

Honing, fruit, kruiden

Vinificatie:

Na de eerste vergisting vindt de tweede vergisting plaats in de fles. Dit heet methode traditionelle. De wijn heeft na de eerste vergisting nog geen bubbeltjes en wordt in de fles gestopt samen met gistcellen en suiker. Hierdoor begint de tweede vergisting die ongeveer 3 weken duurt, de suikers worden omgezet in alcohol en koolzuur. Daarna hebben de gistcellen nog steeds een functie genaamd ‘autolyse’ waarbij de dode gistcellen in contact zijn met de champagne. Dit effect geeft het aroma van vers brood. De Millesimato rijpt voor 24 maanden op fles.

Wijn spijs:

Aperitief, lichte voorgerechten, schaal- en schelpdieren

Awards:

“Fascinerend mousserend. Gemaakt door vader en dochter Soldati, actief in Piemonte alwaar zij bekendstaan om hun Gavi. Daar strijden zij om dit wit te ontdoen van de reputatie dat het vaak ondermaats presteert. Voor hun Black Label Gavi di Gavi gaat dat in ieder geval niet op. Voor wat het waard is: die heeft het tot huiswijn geschopt van koningin Elizabeth. Nu zijn ze in het niet meer zo Verenigd Koninkrijk ook dol op mousserend. Het is het Champagne-land bij uitstek. Zou the queen het aandurven om ook de spumante van haar huiswijnmakers te schenken? De kwaliteit doet in ieder geval niet onder voor de beste vintage Champagnes. Notigheid van langdurige eikenrust, de romigheid van whipped cream, de bitters van royal & marmelade, vanille op filigrein gevlochten zilver en een talmende afdronk waarbij de onderhandelingen over de brexit in het niet verdwijnen..”
Harold Hamersma in DGH 2018, beoordeeld met een 9+.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.