Bolla Rhetico Amarone della Valpolicella Classico 2016

Bolla Rhetico Amarone della Valpolicella Classico 2016

Bolla Rhetico Amarone della Valpolicella Classico 2016

€ 47,95 Incl. btw

Diep robijnrood van kleur. Intense aroma’s van rijpe bessen, vanille en chocolade. Fluweelzacht in de mond met smaken van pruimen, koffie en een aanhoudende afdronk.

Lees meer
Merk:
Bolla
Categorieën: Veneto , Italië , Land , Rode Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

pruimen, vanille, chocolade

Vinificatie:

De corvina en rondinella druiven worden ingedroogd voor een periode van 120 dagen. Dit gebeurd onder gecontroleerde temperatuur en ventilatie. Door dit proces wordt het suikergehalte in de druiven verhoogd. Hierna worden de druiven geperst en vind er een voor-fermentatie plaats waarbij de schillen worden ingeweekt onder lage temperatuur. Dit resulteert in intense aroma’s en een diepe kleur. Daarna vind de vergisting plaats die ongeveer 3 weken duurt, in kleine Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten om de elegantie en het drinkplezier verder te vergroten. Vervolgens rijpt de wijn voor 12-18 maanden in kleine, nieuwe Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten, gevolgd door 9-12 maanden rijping in eikenhouten vaten van 4000 liter. Tot slot volgt nog een 12 maanden durende flesrijping.

Wijn spijs:

Gegrild rood vlees, wild en rijpe kazen.

Awards:

92/100 pnt. – James Suckling
90/100 pnt. – Doctor Wine

“Het jaar van de elegante en geurige amarones. Rhetico doet mee aan het spel. Italiaans powerhouse dat zich onverwacht frivool en wuft presenteert. Rozijnen, krenten, gedroogd fruit. Plus verbazingwekkend lichtvoetige zuren die hem tot een fijnsbenaarde verschijning maken. Amarone met een hoge doordrinkfactor. Kom je niet vaak tegen. Maar al te vaak moet je ze naar binnen lepelen.” Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 9-.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.