Schlumberger Cuvee Christine Gewurztraminer Vendanges Tardives 2015 37,5 cl

Schlumberger Cuvee Christine Gewurztraminer Vendanges Tardives 2015 37,5 cl

Schlumberger Cuvee Christine Gewurztraminer Vendanges Tardives 2015 37,5 cl

€ 34,95 Incl. btw

De sensuele en bedwelmende geur brengt het beste van de druivensoort naar boven. De aanzet in de mond is dicht, strelend en aanlokkelijk. Hij heeft een zijdezachte toets en een volle body. De wijn ontwikkelt zich met een markante levendigheid verder.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De druiven voor de Gewürztraminer Vendanges Tardives komen exclusief van Grand Cru Kessler.

Vinificatie: De druiven worden handmatig geoogst in onze steile wijngaard, daarna in kleine kratten (om te voorkomen dat het fruit wordt geplet) vervoerd naar de wijnmakerij wijnmakerij waar ze vervolgens langzaam worden geperst. Na een opslag van zo'n 3 dagen wordt het perfect heldere sap overgebracht naar tonnen om te gisten, waarbij de temperatuur strikt wordt gereguleerd. De fermentatie duurt 1 tot 3 maanden tot het voorjaar. De wijnen worden dan gestabiliseerd, gefilterd en gebotteld.

De kleur is goudgeel en intens met lichtreflecties van een goede intensiteit. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn is geconcentreerd en heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. Verfijnde en exotische geuren voeren de boventoon: banaan, mango, papaja, passievrucht, bloedsinaasappel en ook een florale toets (rozen). Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van citroen, abrikoos, witte perzik, lychee, specerijen en gekonfijte gember. De fantastische overrijping brengt een fascinerend geurenpalet teweeg. De sensuele en bedwelmende geur brengt het beste van de druivensoort naar boven. De aanzet in de mond is dicht, strelend en aanlokkelijk. Hij heeft een zijdezachte toets en de alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich met een markante levendigheid verder, met een mousserende toets. De aroma's die we al in de neus bemerkten, komen terug en het exotische karakter voert nog steeds de boventoon: : citroen, bloedsinaasappel, witte perzik, abrikoos, banaan, passievrucht, papaja, mango, bloemen, rozen, specerijen en gember. We nemen ook een hartig bittertje waar. De afdronk is lang, met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Deze wijn verdient veel superlatieven. De balans is ongekend! Een perfecte wijn met een mooie alcoholbalans en soepele, diepe, uitgebalanceerde complexe aroma's.

Dit is echt een wijn om de tijd voor te nemen. Gaat goed samen met een blauwaderkaas, zoals de Fourme d'Ambert. Of als besluit van de maaltijd, met een soep van witte perziken met Szechuanpeper, gegratineerd exotisch fruit met een frambozencoulis en een rozensorbet of een tarte tatin van mango met gember.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.