Schlumberger Princes Abbés Riesling 2020

Schlumberger Princes Abbés Riesling 2020

Schlumberger Princes Abbés Riesling 2020

€ 18,95 Incl. btw

De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. Frisse geuren overheersen: citrusvruchten (yuzuschil, clementine, citroen), exotische vruchten (ananas) en specerijen (gember).

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De Riesling is de meest edele en verfijnde druivensoort van de Elzas. De druif werd in de 15e eeuw vanuit het Rijngebied geïntroduceerd en is naar verluidt oorspronkelijk afkomstig uit de regio van Orléans. Hij verschilt sterk van zijn Duitse evenknie en van de vele andere Rieslings die nu wereldwijd hun intrede doen. 

De Riesling-druivenstokken van Schlumberger bevinden zich voornamelijk in de buurt van Bollenberg, in de wijngaard van Saering en Kessler en ook in de jonge wijngaarden van Kitterlé.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eén tot vier maanden fermentatie in thermogereguleerde vaten. Rijpt op de droesem voor zes tot acht maanden. 

De kleur is lichtgeel met lichtreflecties van een goede intensiteit. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. Frisse geuren overheersen: citrusvruchten (yuzuschil, clementine, citroen), exotische vruchten (ananas) en specerijen (gember). Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van witte perzik, abrikoos en een lichte rokerigheid zoals potlood. De neus toont een geraffineerd rijp en opwekkend profiel. Daarna volgt de kenmerkende plezierige frisheid. Een echt succes! De aanzet in de mond is slank met een volle body. De wijn ontwikkelt zich scherp verder, met een mousserende toets. We komen dezelfde aroma's tegen als in de neus, waarin citrusvruchten nog steeds de boventoon voeren (yuzuschil, limoen, clementine), witte perzik, bloemen en specerijen (gember). We nemen ook een licht bittertje waar. De afdronk heeft een goede lengte met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Het profiel is levendig en scherp. Een beetje koppig, maar met een elegant en levendig aromatisch palet.  

Een ideale begeleider van een Oosterse salade met papaja, een Thaise bouillon met garnalenwontons, een soep met kokosmelk en grote garnalen of een geitenkaasje met bieslook.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.