Tormaresca Fichimori 2021

Tormaresca Fichimori 2021

Tormaresca Fichimori 2021

€ 17,95 Incl. btw

De neus wordt gedomineerd door tonen van rood fruit, vooral aardbeien en frambozen, die worden gevolgd door delicate aroma's van wilde rozen. In de mond is het fris, hartig en soepel, gekenmerkt door een zachte aanzet en fruitige afdronk.

Lees meer
Categorieën: Rode Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Masseria Maìme ligt in een van de mooiste gebieden van Boven-Salento, niet ver van de stad San Pietro Vernotico in de provincie Brindisi. Het landgoed strekt zich uit langs de kustlijn en vormt een uniek landschap van wijngaarden dat ligt tussen bossen en dennenbossen die zich uitstrekken zover het oog reikt tot ze opgaan in de zee. De meest voorkomende druivensoorten die hier worden geteeld zijn Negroamaro, Primitivo, Syrah, Cabernet en Chardonnay.

Fichimori is uniek in zijn soort, een rode wijn die gekoeld geserveerd wordt. Het is zeer nauw verbonden met zijn thuisgebied in Salento, ooit de "Tuin van Italië" genoemd vanwege de overvloed en verscheidenheid aan fruit. Deze wijn dankt zijn naam aan een van de meest heerlijke vruchten die in dit gebied inheems zijn, de vijgen, en in het bijzonder vijgen met een roodpaarse kleur die zo intens is dat hij bijna zwart lijkt, vandaar de naam in het lokale dialect "moro".

De geoogste druiven werden onmiddellijk ontsteeld en fijngemalen. De most onderging koude maceratie voor de gisting bij een gecontroleerde temperatuur van 5 °C gedurende 5 dagen om de aroma's en kleur te extraheren. De most werd vervolgens overgeheveld en de fermentatie vond plaats zonder de schil bij een temperatuur van 18 °C. De wijn heeft enkele maanden gerijpt in roestvrij staal en werd vervolgens gebotteld.

Fichimori is robijnrood van kleur met lichtpaarse tinten. De neus wordt gedomineerd door tonen van rood fruit, vooral aardbeien en frambozen, die worden gevolgd door delicate aroma's van wilde rozen. In de mond is het fris, hartig en soepel, gekenmerkt door een zachte aanzet en fruitige afdronk.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.