Zensa Rosato Bio

Zensa Rosato Bio

Zensa Rosato Bio

€ 13,95 Incl. btw

In de neus mooie aroma's van aardbei, groene meloen, rozen en jasmijm. De smaak toont een geweldige balans tussen exotisch fruit, frisheid, mineraliteit en pittige zuurgraad met een aangenaam lange, verfrissende en aanhoudende afdronk.

Lees meer
Merk:
Zensa
Categorieën: Rosé Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

ZENSA wordt uitgesproken als Senza, de Italiaanse definitie van "zonder doen" geen chemicaliën, geen pesticiden. Alleen al het goede wat moeder natuur te bieden heeft. Een serie heerlijke wijnen gemaakt van uitsluitend biologisch geteelde druiven.

De druivenrassen worden geselecteerd van low-yielding wijngaarden in de Salento regio in het zuiden van Puglia met druivenstokken tussen de 20 en 25 jaar oud. Hier worden de druivenstokken getraind volgens het Guyot training system. Dit systeem komt uit Frankrijk en heeft in de 19de eeuw Italië bereikt. Een eeuwenoud systeem waarbij de wijnstokken en de vegetatie worden ondersteund door lange stokken met kabels. Dit systeem maakt het snoeien gemakkelijker en doordat de vegetatie en de trossen verder van de bodem groeien (naar boven) haalt dit de suikerconcentratie naar beneden, omdat de wortels langer nodig hebben om warmte af te geven. De aciditeit (zuurgraad) gaat hierdoor iets omhoog.

De Primitivo-druiven worden eind augustus met de hand geplukt en de Negroamaro druiven begin september. De vinificatie van de druivenras gebeurd gescheiden, maar wel op dezelfde manier. De druiven worden ontsteeld en geperst, gekoeld tot ca. 10°C en 6 tot 8 uur op de schil geweekt, waardoor de most een roze tint krijgt. Het sap wordt gescheiden van de most en geplaatst in roestvrijstalen tanks, waar het 36 uur blijft rusten. De fermentatie wordt uitgevoerd met geselecteerde gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 15-16°C gedurende 10 dagen. De wijnen blijven tot half oktober op hun droesem in roestvrijstalen tanks om de extractie van complexe aroma's te maximaliseren voordat ze worden geblend en gebotteld.

De kleur is elegant roze als schelpen en koraal. In de neus mooie aroma's van aardbei, groene meloen, rozen en jasmijm. De smaak toont een geweldige balans tussen exotisch fruit, frisheid, mineraliteit en pittige zuurgraad met een aangenaam lange, verfrissende en aanhoudende afdronk.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Recent bekeken

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.