Vinada Amazing Airén Gold MINI (0%)

Vinada Amazing Airén Gold MINI (0%)

Vinada Amazing Airén Gold MINI (0%)

€ 5,45 Incl. btw

Deze mousserende wijn is sprankelend, droog, subtiel in de neus, kruidig en harmonieus. Een mooie, heldergele kleur met een overvloed aan witfruitige smaaksensaties van citrusvruchten en appel, gevolgd door een zachte maar knapperige mousse.

Lees meer
Merk:
Vinada
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

fris, wit fruit, alcoholvrij

Vinificatie:

De druiven worden gefermenteerd en gerijpt volgens de traditionele wijnbereidingsmethode. Tijdens deze traditionele 'vinificatie' worden de druiven heel voorzichtig gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en de schillen en het sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder.
De wijn wordt vlak voor het bottelen gedealcoholiseerd. De dealcoholisatie vindt plaats door middel van vacuümextractie: De volledig gefermenteerde basiswijn wordt gedealcoholiseerd onder vacuüm bij een lage temperatuur. De temperatuur is erg belangrijk voor de smaak. Hoe lager de temperatuur bij dealcoholisatie, hoe meer aroma's en dus smaak, behouden blijven. Dit proces vindt plaats bij 28°C. De vluchtige aroma's van de wijn worden gelijktijdig met de alcohol geëxtraheerd. De aroma's worden direct teruggevoerd naar de gedealcoholiseerde wijn. De verzamelde alcohol wordt extern opgeslagen en gebruikt voor een ander product. De wijn wordt vervolgens gezuiverd, gefilterd en gestabiliseerd.

Wijn spijs:

Heerlijk bij een salade maar ook goed te combineren met diverse kazen zoals; De Petemoei, Le Bailli de Soignies en Blaue Kornblume. Iets te vieren en wil je geen alcohol, of heb je het niet nodig? Geniet dan van deze Amazing Airén, een sprankelende VEGAN beauty.

Awards:

Op de Spaanse Hoogvlakte wordt de daar alom aanwezige airén druif voor uiteenlopende dranken gebruikt: voor brandy, voor droge witte wijn – en nu ook voor een alcoholvrije bubbel, Vinada Sparkling Gold. Het product werd ontwikkeld door Jessica van Spaendonck-Van der Kist die twee jaar terug de eerste versie van Vinada lanceerde – dat meteen veel positieve publiciteit ontving. Als wijnvervanger is de Sparkling Gold, die 5 gram suiker bevat, een hele plezierige: licht schuimend, frissig en mild fruitig, denk aan o.a. perzik en appel. – Hubrecht Duijker, beste uit de test november 2020

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.