Bottega Pink Gold Prosecco Rose

Bottega Pink Gold Prosecco Rose

Bottega Pink Gold Prosecco Rose

€ 28,75 Incl. btw

In de neus complexe aroma's van bloemen als jasmijn, vlierbloesem en rozenknop en fruitige tonen van peer en witte perzik vervolgd door kruidige tonen. De smaak is fris en licht sappig met een mooie complexiteit.

Lees meer
Merk:
Bottega
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Het gebied waar de druiven voor deze wijn opgroeien wordt gekenmerkt door een mild klimaat en kleiachtige bodems van alluviale oorsprong rijk aan mineralen. Het zijn ideale omstandigheden om de eigenschappen van de druiven optimaal tot uitdrukking te brengen. De druiven worden afzonderlijk van elkaar gevinifieerd. De Glera druiven ontsteeld, zacht geperst en tenslotte wordt de most schoongemaakt. De eerste fermentatie vindt plaats in stalen tanks. De Pinot Noir druiven worden ontsteeld en zacht geperst waarna een maceratie van 12-16 uur volgt om de kleur te extraheren. De most wordt vervolgens gescheiden en temperatuur gecontroleerd gefermenteerd. De wijnen worden vervolgens geblend en nogmaals gefermenteerd volgens de Martinotti Methode bij een gecontroleerde temperatuur van 15-16 graden. Dit duurt gemiddeld 2 maanden.

De kleur en verschijning is helderroze parelmoer, fijn en met een persistente perlage. In de neus complexe aroma's van bloemen als jasmijn, vlierbloesem en rozenknop en fruitige tonen van peer en witte perzik vervolgd door kruidige tonen. De smaak is fris en licht sappig met een mooie complexiteit.

Het perfecte aperitief of vergezeld met Napolitaans gefrituurd eten, koude gerechten van rauwe vis, gebakken vis als roodbaars, risotto's en nog veel meer.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.