Prijs
Merken

Bellori

Een groep vrienden en liefhebbers van goede wijnen ontmoette elkaar in 2008 op een prachtig wijnlandgoed in het Spaanse dorp Ventosa de la Cuesta. Deze wijngaard van 34 hectare vormde de inspiratie voor deze vriendengroep om enkele jaren later het wijnbouwproject ‘Bellorí Vinos’ aan te gaan.

Hun filosofie is om wijnen met karakter te produceren, expressief en complex, maar tegelijkertijd subtiel en authentiek. Ze willen de consument een harmonieuze prikkeling van de zintuigen bieden.

Zandgronden, kiezels, en heterogene wijnpercelen die om een andere aanpak van verbouwing vragen; een geweldige druif zoals de Verdejo, waar ze al honderden jaren van genieten; extreme temperaturen met zeer strenge winters en droge zomers die het rijpingsproces van de druiven beïnvloeden; moeilijke beslissingen aan het begin van de oogst; en noeste arbeid voor de beste most.

Allemaal redenen waarom ze trots zijn op hun kleine wijnmakerij die het levenslicht zag tussen de wijngaarden. De beste manier om te groeien heeft niets met omvang te maken, maar met inspanning. De inspanningen die ze elke dag leveren om hun wijnen te verbeteren. “We hopen dat Bellorí onderdeel zal zijn van onvergetelijke momenten voor liefhebbers van wijnen met een uitgesproken terroir. We zijn misschien klein, maar we gaan voor een grootse smaak!”

Sorteren op

2 products

2 products