Brochard Sancerre Blanc Classique

Brochard Sancerre Blanc Classique

Brochard Sancerre Blanc Classique

€ 26,50 Incl. btw

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond.

Lees meer
Categorieën: Loire , Land , Frankrijk , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De wijngaarden zijn verdeeld over de beste klei-, silex en kalkhellingen en ze produceren wijnen die het terroir van hun regio tot uitdrukking brengen. Domaine Hubert Brochard is tevens een van de weinige producenten van Sancerre die de meeste druiven met de hand blijven plukken. De kelders van Brochard liggen in het centrum van het pittoreske plaatsje Chavignol, bekend van het overheerlijke geitenkaasje Crottin de Chavignol.

De Sauvignon Blanc druiven voor deze Sancerre zijn afkomstig 220 stukken wijngaard verdeeld over 7 dorpen. Ze hebben een ondergrond van kalk, klei en vuursteen en de gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 30 jaar. De druiven worden met de hand geoogst en machinaal ontsteeld, waarna ze zacht geperst worden. De alcoholische fermentatie vindt plaats bij lage temperatuur in temperatuurgestuurde roestvrijstalen tanks.

De wijn is een klassieke uitdrukking van Sauvignon Blanc. Lichtgeel, glanzend en helder van kleur. In de neus aroma's van citrus en passievrucht. Levendige, pittige en frisse aanzet in de mond. Een mooi evenwicht tussen zoet en zuur met kenmerkende citrusvruchten en florale tonen.

Perfect bij zeevruchten, vis en kaas en dan vooral bij de beroemde Crottin de Chavignol.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.