Maison Centauree Chardonnay 2021

Maison Centauree Chardonnay 2021

Maison Centauree Chardonnay 2021

€ 12,95 Incl. btw

Een heerlijke volle Chardonnay goudgeel van kleur. Rijk in de neus met tonen van boter, appel en perzik.Vol en zacht in de mond met tonen terugkerende tonen van boter en vanille.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

Vol, boter, vanille

Vinificatie:

De chardonnay van Maison Centaurée is gerijpt op hout. 40% is gerijpt op nieuw hout, 30% 1 jaar oud hout en 30% op 2 jaar oud hout. Daarna rijpt de wijn voor 9 maanden ‘sur lie’ tijdens deze periode worden de gistcellen door de wijn geroerd, deze methode heet ‘battonage’. Dit geeft de wijn meer body, rondheid.

Wijn spijs:

Deze rijke chardonnay is goed te combineren met volle gerechten. Denk aan bijvoorbeeld risotto, zalm en gerechten met een roomsaus.

Awards:

“De in Bourgogne geboren Laurent Delaunay is op diverse manieren actief in de Languedoc, waar hij o.a. eigenaar is van Abbotts & Delaunay, een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige streekwijnen. Een van de daarbij behorende merken is Maison Centaurée dat een bijna Californisch gestijlde Chardonnay 2018 heeft uitgebracht, in een hele zware fles. Deze mondvullende, solide wijn is flink voorzien van notige houttonen, plus heel rijp, bijna zoet geel fruit (zoals van perzik) en heeft in de achtergrond bovendien hints van drop en specerijen”. – Hubrecht Duijker, beste uit de test augustus 2020

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.