Rapitalà Conte Hugues Chardonnay Terre Sicilia

Rapitalà Conte Hugues Chardonnay Terre Sicilia

Rapitalà Conte Hugues Chardonnay Terre Sicilia

€ 35,95 Incl. btw

Diep goudgele kleur met aroma’s van perzik, abrikoos, geroosterd brood en vanille. Zet zacht en vol in met tonen van boter, exotisch fruit en vanille. Met een lange afdronk.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

Perzik, geroosterd brood, vanille

Vinificatie:

De alcoholische vergisting begint op roestvrijstalen tanks. Nadat de vergisting voor 2/3 af is wordt de wijn overgepompt naar Frans eikenhouten fusten waar deze voor 10 maanden verblijft in contact met de gistcellen. Na botteling verblijft de fles minimaal 3 maanden in de kelder om te rijpen.

Wijn spijs:

Heerlijk bij witte vleesgerechten, schelpdieren, gerookte visgerechten, foie gras.

Awards:

94/100 pnt. – Robert Parker, Wine Advocate
92/100 pnt. – Decanter
89/100 pnt. – James Suckling

“Een onvervalste, houtgerijpte, dikke Chardonnay met tropisch fruit, vanille, kokos en standvastige zuren. Versgerookte warme zalm, pittige curry, kaas met rode korst: deze Siciliaanse Chardonnay doet vrolijk mee. Ook een ideale witte wijn voor als het ’s avonds laat opeens kouder is dan je verwachtte.” – Winelife

****(*) – max. 5 sterren. “Abrikozen, vanille, hout, bloemen. Rijk en rijp, goed droog, grip.” – Perswijn 2021

“Het grote werk van Rapitalà. Met gouden guirlandes omhangen bianco. Nadere bestudering onthult tropische vruchten, stroopwafeltjes, bitterkoekjes, gedroogde gele vruchten, gebakken banaan en dubbel geslagen room. Eikenhout, nauwelijks zuren. Inderdaad, voor de liefhebbers van het vollere model”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma, beoordeeld met een 9

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.