Delas Condrieu La Galopine

Delas Condrieu La Galopine

Delas Condrieu La Galopine

€ 56,00 Incl. btw

Deze Condrieu heeft een grote verscheidenheid aan aroma's; viooltjes, abrikozen, perziken, honing en gedroogd fruit. In de smaak zijn aroma's rijk, hoogst verleidelijk met een vettige structuur en een grote hoeveelheid tropisch fruit in de afdronk.

Lees meer
Merk:
Delas
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De wijngaarden liggen in 7 gemeenten in de departementen Rhône, Loire en Ardèche, die op de rechteroever liggen van de rivier de Rhône. Graniethellingen rijzen boven de rivier uit. De hellingen zijn zo steil dat mechanische bewerking onmogelijk is. Er heerst een matig landklimaat met hete en droge zomers en regelmatige regen in de rest van het jaar. De wijngaarden zijn vaak het slachtoffer geweest in de historie en zijn dikwijls bijna weggevaagd geweest; gedurende de barbaarse invasie, tijdens de periode van de "Grandes Compagnies", in de 17e en 18e eeuw en meer recent tijdens de uitbraak van de phylloxera midden 19e eeuw. De wijnen van Condrieu genoten al voor de moderne tijd wereldwijd grote bekendheid. De La Galopine is een assemblage van drie percelen, Vérin, Saint-Cyr-sur-Rhône en Chavanay. De gemiddelde productie bedraagt 13.000 flessen. Na de handmatige oogst worden de druiven in kleine kratten naar de kelders vervoerd. Hier worden de druiven behoedzaam geperst, waarna de most in temperatuur gecontroleerde tanks gist bij een temperatuur van 16°C. Na de melkzure gisting rijpt de wijn enkele weken op het fijne depot, om zo de rijkdom en de structuur van de Viognier de benadrukken, terwijl de grote hoeveelheid aroma's bewaard blijven in de wijn.. 

Strogeel met groene schittering. Deze Condrieu heeft een grote verscheidenheid aan verbazingwekkende en complexe aroma's; viooltjes, abrikozen, perziken, honing en gedroogd fruit. In de smaak zijn deze overvloedige en weelderige aroma's rijk, hoogst verleidelijk met een vettige structuur en een grote hoeveelheid tropisch fruit in de afdronk.

Perfect bij asperges, gestoomde vis in botersaus en met ananas bereide kip. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.