Delas Grand Chemins Magnum Woodenbox

Delas Grand Chemins Magnum Woodenbox

Delas Grand Chemins Magnum Woodenbox

€ 76,95 Incl. btw

De neus vertoont verleidelijke laagjes gemalen zwart fruit als donkere kersen, bramen en zwarte bessen die in het glas evalueren in iets rokerige tonen en zoethouttonen die allemaal vrij typerend zijn voor het 'chassis'-gebied.

Lees meer
Merk:
Delas
Categorieën: Rhône , Land , Frankrijk , Rode Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Crozes Hermitage is de grootste appellatie van de noordelijke Rhône appellaties. Het bedekt het grondgebied van 11 gemeenten in het 'départment' Drôme, op de linkeroever van de Rhône. In het noordelijke deel worden de bodems gevormd door de granieten hellingen die overlopen op de hellingen van Hermitage. In het zuiden zijn de bodems alluviaal, afkomstig van gletsjer- en rivierbeddingen, met banken van opgerolde stenen en slib uit rivier de Rhône. De hellingen zijn op het zuiden gericht.

Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah. Een blend van Syrah-druiven die uitsluitend afkomstig zijn van Domaine des Grands Chemins, eigendom van Delas Frères. Alle percelen van de wijngaard liggen op de banken die bekend staan als de 'Chassis' gevormd op de kruising tussen de rivieren Isère en Rhône. 

De druiven worden perceel voor perceel met de hand geplukt op maximale rijpheid. De wijnbereiding is traditioneel, met gisting in open betonnen tanks, na koud weken. Dagelijks .. en overpompen zorgt voor extractie. De maceratiefase duurt tussen de 10 en 12 dagen. De rijping vindt plaats gedurende een periode van 14 maanden, deel in tanks en deels in kleine Bourgogne-vaten die al één of twee wijnen hebben bewaard. De wijn wordt regelmatig overgepompt om de benodigde hoeveelheid zuurstof te verkrijgen voor mooie ronde tannines.

De kleur is diep, met een granaattint en paarse tinten. De neus vertoont verleidelijke laagjes gemalen zwart fruit als donkere kersen, bramen en zwarte bessen die in het glas evalueren in iets rokerige tonen en zoethouttonen die allemaal vrij typerend zijn voor het 'chassis'-gebied. In de mond is de eerste impact fris en levendig. De textuur is tanninerijk en intens, maar vlezig en bijna zijdeachtig. Deze uitgebalanceerde wijn drukt een mooie complexiteit uit, genereus en trouw aan het echte terroir van Domaine des Grands Chemins.

Een geweldige combinatie met rood vlees, vederwild en lamsvlees.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.