Delas Hermitage Tourettes Rouge

Delas Hermitage Tourettes Rouge

Delas Hermitage Tourettes Rouge

€ 104,95 Incl. btw

De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur. De neus is krachtig, complex en expressief met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur.

Lees meer
Merk:
Delas
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De wijngaard strekt zich uit over 3 gemeenten in het "département" van de Drôme: Tain l'Hermitage, Crozes-Hermitage en Larnage. De ondergrond is een combinatie van graniet met alluviale quaternaire delta-afzettingen, en plioceen mergel. Deze diversiteit verklaart de talrijke namen aan wijngaardpercele binnen de benaming: Bessards, Greffi eux, Méal, Roucoule, Beaumes etc. De druivenstokken worden beschermd tegen de noordenwinden en de zijn goed blootgesteld aan de zon, doordat de hellingen op het zuiden gericht zijn. 

Deze wijn is een blend van 3 verschillende terroirs: l'Ermite, Le Sabot en het beroemde perceel Les Bessards. De druiven worden perceel voor perceel met de hand geoogst op het optimale punt van rijping. De druiven worden apart gevinifieerd. De gisting is traditioneel en vindt plaats in open betonnen tanks bij een temperatuur van 28-30° C en duurt ca 20 dagen. Na persing wordt de wijn overgestoken op eiken vaten. De wijn rijpt in 1 tot 3 jaar Franse eikenhouten wijnvaten. 9% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd. 

De wijn heeft een schitterende diepe rode kleur. De neus is krachtig, complex en expressief met zwarte bessen, rook, specerijen, leer en zwarte olijven. De smaak is krachtig, maar zijde zacht met een redelijk krachtige tannine structuur, wat een beeldmerk is voor deze wijn.

Goede combinatie met rood vlees, wild, gemarineerd vlees en kruidige stoofschotels.

We raden aan om de fles 1 tot 3 uur voor het drinken te openen.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.