Deutz Meurtet 300 cl

Deutz Meurtet 300 cl

Deutz Meurtet 300 cl

€ 799,00 Incl. btw

De wijn heeft een onmiskenbare neus en gehemelte van Pinot Noir en toont zuiverheid, finesse. Het terroir geeft de wijn een mooie zuurgraad met zachte, meer jeugdige melange van rood en wit fruit en wordt afgemaakt met een zeer lange en aangename afdronk.

Lees meer
Merk:
Deutz
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Champagne Deutz heeft begin 2019 twee nieuwe en unieke single varietal & plot champagnes gereleased op de markt. Deze champagnes zijn gemaakt van 100% Pinot Noir en afkomstig van La Côte Glacière en Meurtet. Dit zijn beide eigen percelen van Deutz, direct gelegen achter de kelders in Aÿ.

Hommage a William Deutz Meurtet 2012 is één van de unieke single varietal & plot champagnes van Champagne Deutz gemaakt van 100% Pinot Noir afkomstig van Meurtet. Hommage a William Deutz Meurtet is slechts de tweede vintage geproduceerd van dit zeldzame 100% Pinot Noir perceel en de eerste vintage geproduceerd als een expressie van één wijngaard. De Pinot Noir stokken gelegen op de helling van Meurtet gericht op het zuidoosten werden pas vanaf 1990 aangeplant en zijn verdeeld in twee percelen.

De wijn heeft een onmiskenbare neus en gehemelte van Pinot Noir en toont zuiverheid, finesse. Het koelere terroir hier geeft de wijn een mooie zuurgraad die het zachte, meer jeugdige melange van rood en wit fruit omlijst en wordt afgemaakt met een zeer lange en aangename afdronk. Geweldig om nu al te drinken, maar naar verwachting zal het in de loop der jaren met grote onderscheiding verouderen. Bij Decanter scoorde de wijn maar liefst 94 punten.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.