Domaine Pujol Les Ailes Imaginaires Minervois

Domaine Pujol Les Ailes Imaginaires Minervois

Domaine Pujol Les Ailes Imaginaires Minervois

€ 18,95 Incl. btw

Een mooie donkere kleur, een neus van rode vruchten en zachte kruiden met een vleugje rook. In het gehemelte worden deze aroma’s versterkt door een gevoel van zachte en lichte volheid. De finale is bijzonder aangenaam en lekker en geeft zin in meer!

Lees meer
Uitverkocht
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Druivensoorten: 80% Grenache, 20% Syrah.


Wijngaard: Op het grondgebied van Saint-Frichoux, in het oosten van de “Balkons van de Aude”, omringen de heuvels of zogenaamde “mourels” de percelen die door onze voorouders werden ontgonnen om er zuiderse druivensoorten op te planten die bestand zijn tegen het droge klimaat. De grenache is niet bang voor de zon en geeft robijnkleurig sap met fruitige tinten.


Vinificatie: De druiven worden voornamelijk geoogst en gesorteerd tijdens de tweede helft van de wijnoogst, vaak eind september of begin oktober. Fermentatie en maceratie gedurende drie weken. Volledig traditionele vinificatie waarbij de most wordt opgepompt om de zachte tannine en
donkerrode kleur te extraheren. Een delicate persing onttrekt dan nog enkele elegante tannines om deze assemblage af te ronden.

Proefnotitie: Een mooie donkere en glanzende kleur, een neus van rode vruchten en zachte kruiden met een vleugje rook. In het gehemelte worden deze aroma’s versterkt door een gevoel van zachte en lichte volheid. De finale is bijzonder aangenaam en lekker en geeft zin in meer!

Gerechten: Deze wijn is bijzonder prettig en consensueel in zijn krachtige en ronde karakter, en is heel geschikt om met vrienden te drinken in de koelte van de avond, bij zorgvuldig gekozen vleeswaren, en om dan samen te genieten van gevulde groenten, geroosterde eend of varkenshaas in een korst van champignons.
Om van te genieten tussen de 15 en 17°C.

DOWNLOAD WIJNBESCHRIJVING

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.