Domaines Ott Cuvée Étoile Rosé

Domaines Ott Cuvée Étoile Rosé

Domaines Ott Cuvée Étoile Rosé

€ 122,50 Incl. btw

Vintage 2020 heeft een kristalheldere roze kleur met parelmoer tinten. De eerste indruk in de neus is suggestief van grapefruit en vanille.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Een unieke blend met alleen de beste druiven van de drie domeinen van Domaines Ott*; Château de Selle, Clos Mireille en Château Romassan. Een signature wijn die de Provence reflecteert met de beste kenmerken van de verschillende terroirs. 

Van Clos Mireille komt het leistenen terroir tot uiting in het sublieme zoute karakter van deze cuvée. De kalkstenen bodems van Château de Selle geven deze wijn zijn finesse. De kalkzandsteen- en zanderige mergelbodems op Château Romassan geven Étoile structuur en kracht. Deze blend met 80% Grenache en 20% Mourvèdre is de mooiste uitdrukking van een prestige rosé uit de Provence. Een zeer Provençaalse rosé, duidelijk Ott in stijl, maar toch met zijn eigen onderscheidend vermogen. 

25% van de druiven rijpt in bolvormige keramische vaten waardoor de puurheid van het fruit wordt geaccentueerd.

Vintage 2020 heeft een kristalheldere roze kleur met parelmoer tinten. De eerste indruk in de neus is suggestief van grapefruit en vanille. Het opent met een heerlijke citroenachtige en minerale frisheid en een explosie van aroma's van citrus en exotisch fruit. Het complexe ensemble wordt opgetild door een vleugje wilde perzik, frambozen en mimosa. De wijn is zijdezacht, heerlijk en pittig bij binnenkomst in de mond, waarna het voller, dikker en ronder wordt met tonen van mango en passievrucht. De frisheid, ondersteund door het pittige karakter van limoen en mandarijnenschil, leidt tot een ziltige afronk met een subtiele peperige persistentie. 

Étoile onthult de identiteit van de drie Provençaalse terroirs van Domaines Ott* terwijl ze hun elegantie, spanning en ongelofelijke geest benadrukken. » Er is een nieuwe visie ontstaan, de belofte van een moment van pure magie om keer op keer te genieten. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.