Ladoucette Grande Cuvée Rouge

Ladoucette Grande Cuvée Rouge

Ladoucette Grande Cuvée Rouge

€ 45,95 Incl. btw

Het resultaat is verbluffend een uitermate geconcentreerd fruitig karakter en is perfect in balans met het frisse, aardse en mineralige karakter van de wijn. Vooral niet te warm drinken, maar licht koelen is een aanrader.

Lees meer
Categorieën: Loire , Land , Frankrijk , Rode Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Comte Lafond is de voorvader van Baron Patrick de Ladoucette. Comte Lafond is de eerste in de familie met een enorme ambitie naar wijn uitbreiding. Oorspronkelijk komt Comte Lafond uit de Bourgogne, maar al snel kocht hij wijngaarden in Sancerre. Ook hier heeft Baron Patrick de Ladouctte zijn passie en ontwikkelingen voortgezet. En al snel word ook in Sancerre grootse Sancerre geproduceerd. Hier maakt de Baron twee cuvées spéciales. De La Grande Cuvée Comte Lafond en de La Grande Cuvée Comte Lafond rouge. De twee icoonwijnen hebben alles wat je maar wenst en verwacht uit deze wijnregio.

Sancerre kent zijn roem van de legendarische witte wijnen. Het is dan ook een uitdaging om hier rode wijn te produceren, maar deze familie houdt van uitdagingen. Rode Sancerre wordt gemaakt van Pinot Noir. Met precies de juiste dosis passie, zorg en geduld lukt het. De druiven moeten zo rijp mogelijk worden geplukt. Het grootste gedeelte van de druiven komt uit Bué waar de druiven in een natuurlijk amfitheater naar het zuiden groeien. Het resultaat is verbluffend een uitermate geconcentreerd fruitig karakter en is perfect in balans met het frisse, aardse en mineralige karakter van de wijn.

Vooral niet te warm drinken, maar licht koelen is een aanrader. Heerlijk van nippen of een rosé gebraden lamsrack bij eten. Ook een prachtig huwelijk met de aardse tonen van paddenstoelen. Risotto en zachte kazen schitteren ook aan zijn zijde.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.