Lemberg Louis Syrah - Mourvedre

Lemberg Louis Syrah - Mourvedre

Lemberg Louis Syrah - Mourvedre

€ 24,95 Incl. btw

Intense kleur, aroma's van donker en rood fruit, kruiden en aardse tonen. Complex pallet, veel fruit en hout tonen. "Full bodied" wijn met lange, elegante finish.

Lees meer
Merk:
Lemberg
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

PLATTER 2024; 4,5 STERREN, 90 PUNTEN

Een schitterende op de “Rhône” wijnen geïnspireerde volle rode blend uit het mooie Tulbagh. Met 56% Syrah, Mourvêdre, en Carrignan. Top sommeliers zijn fan van deze wijn. Zojuist door Tim Atkin MV en Perswijn zeer hoog gewaardeerd ‘vol, toch elegant en zo gul en warm’.

Deze wijn komt van boutique wijnhuis Lemberg uit warm Tulbagh en wordt in zeer beperkte oplage gemaakt.

Na gisting worden de afzonderlijke druivenrassen 10 maanden op houten vaten gerijpt. Na selectie van de beste vaten wordt de blend samengesteld en nog 12 maanden op hout gerijpt om de perfecte integratie te realiseren.

Proefnotitie

Mooi intens van kleur En je raakt al onder de indruk van aroma’s. Even walsen en je kan minuten genieten van geuren donker en rood fruit, kruiden en aardse noten. En dan een proefje….het smaakpalet is complex met moerbeien, frambozen en mediterrane kruiden. De smaak wordt ondersteund door mooi geïntegreerde houttonen. “Full bodied” met sappige tannines en een lange, elegante finish.

Wijn-spijs suggesties voor Lemberg Louis.

Heerlijk bij rijke vleesgerechten, duif en wild zoals ree of hertenbiefstuk. Combineert fantastisch met gegrilde zwezerik – romanesco – radijs en dan met wasabi. Maar ook bij stoofpotten en bij een heerlijk stuk harde kaas.

DOWNLOAD WIJNBESCHRIJVING

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.