Château Thuerry Les Abeillons Rouge Coteaux Varois 2016

Château Thuerry Les Abeillons Rouge Coteaux Varois 2016

Château Thuerry Les Abeillons Rouge Coteaux Varois 2016

€ 26,95 Incl. btw

Een dieprode kleur met aroma’s van zwart fruit, zoals bramen en kersen. Daarnaast ook tonen van ceder en specerijen. De smaak zet vol in met zwart fruit en ceder. De afdronk is zacht en lang.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

Bramen, ceder, specerijen

Vinificatie:

Een lange schilweking gevolgd door fermentatie op hoge temperatuur om tannines te onttrekken uit de schil. Na de fermentatie rijpt de wijn deels op beton en hout voor een samenhangend geheel.

Wijn spijs:

Een mooie spijs combinatie bij deze wijn is zwarte truffel, lam en stoofschotels.

Awards:

“De rode Thuerry Les Abeillons is een Coteaux Varois en Provence, vervaardigd van syrah, grenache en cabernet sauvignon. De wijn smaakt vitaal, sappig, soepel en tegelijk beklijvend, met een stevige structuur, het allerrijpste zwarte fruit en zowel chocolade als vanille. Beide laatste elementen zijn te danken aan de vatrijping die een deel van de melange onderging.”
Hubrecht Duijker

“Naam van de eigenaar spreekt mij aan: de heer Croquet. Schijnt bevriend te zijn met de eigenaar van Petrus. Zo heb ik regelmatig gevoetbald met Johan Cruijff maar dat wil nog niet zeggen dat ik werd opgeroepen door het Nederlands elftal. Enfin, Croquet heeft wel een goede wijnmaker in dienst genomen die daar inmiddels al 20 jaar doende is. Bang voor het eikenmonster is-ie in ieder geval niet. Blend heeft een jaartje op vaten tot zichzelf mogen komen. En dat heeft tot zwoel, zacht, rijp en rond gevuld rood geleid. Met pruimen in de zon, kersen in een mandje, de lichte kruiderij van de plaatselijke ondergroei, bramen met kaneel en crème. Croquetje erbij en genieten maar”,
Harold Hamersma, beoordeeld met een 8,5

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.