Montgras Ninquén

Montgras Ninquén

Montgras Ninquén

€ 41,95 Incl. btw

Pure, verleidelijke aroma’s van rijpe bramen doorspekt met een vleugje anijs en cederhout. Een wijn met harmonie, rijkdom, diepte en elegantie. In de mond laagjes van rijpe, sappige bramen, zwarte kersen en bessen.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Ninquén (nin-ken) wat 'Plateau op een berg’ betekent is de naam van dit unieke wijngoed dat de eerste in zijn soort in Chili is. Het is dé trots van het wijnhuis MontGras waartoe Ninquén behoort.

De wijngaarden liggen op de heuvel Ninquén, op een meer dan excellente positie. Door de unieke combinatie van ligging en grondsoort verkrijgt de wijn meer diepgang, concentratie en complexiteit.

De druiven worden met de hand geplukt en daarna 4 dagen koud geweekt. De gebruikte gist is PDM. De fermentatie vindt plaats tussen 29 en 32°C. De wijn wordt 3 keer per dag overgepompt en blijft gedurende 30 dagen in contact met de druivenschillen. De wijn rijpt 14 maanden op 80% Frans en 20% Amerikaans nieuw en gebruikt eiken.

Diep, robijnrode kleur. Pure, verleidelijke aroma’s van rijpe bramen doorspekt met een vleugje anijs en cederhout. Een wijn met harmonie, rijkdom, diepte en elegantie. In de mond laagjes van rijpe, sappige bramen, zwarte kersen en bessen. Krachtig in de afdronk met tannines die ruggengraat en structuur bieden.

Heerlijk bij een stevig stukje rood vlees, pasta of belegen kazen.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.