Paco Garcia Rioja Tempranillo Blanco

Paco Garcia Rioja Tempranillo Blanco

Paco Garcia Rioja Tempranillo Blanco

€ 17,45 Incl. btw

Een mix van citrus (citroenblad & bloesem) & fruit (abrikoos & ananas) tonen met een klein vleugje honing, munt en de juiste hoeveelheid mineralen. In de mond geeft de Tempranillo Blanco een evenwichAbsoluut, een must om te proberen!

Lees meer
Categorieën: Land , Spanje , Rioja , Soort Wijn , Witte Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Druivensoorten

Tempranillo Blanco

Herkomst

Rioja

Beschrijving

Na de oogst worden de druivenkorrels gescheiden van de stengel en gaan ze de tank in om enkele uren te macereren (de zuurgraad, structuur, kleur en aroma's te extraheren). Hierna worden ze geperst (scheiden van schillen en zaden) en brengen ze de vloeistof naar een roestvrijstalen tank om te beginnen met fermenteren bij lage temperatuur. Daarna rijpt deze wijn 8 maanden op zijn droesem: de helft van de productie in roestvrijstalen tanks en de andere helft in Franse eikenhouten vaten van 225 liter. Deze techniek geeft de wijn meer volume, zachtheid en een citroen- en bloemig cepagekarakter.   Het wordt vervolgens gemengd en gebotteld.

Proefnotitie

Deze Tempranillo Blanco heeft een zeer unieke neus; Een mix van citrus (citroenblad & bloesem) & fruit (abrikoos & ananas) tonen met een klein vleugje honing, munt en de juiste hoeveelheid mineralen. In de mond geeft de Tempranillo Blanco een evenwichtige structuur, een aangename zuurgraad en de tijd van rusten in het vat. Absoluut, een must om te proberen!

Wijn & spijs

Serveren bij gegrild wit vlees, gebakken vis, schaal- en schelpdieren.

DOWNLOAD WIJNBESCHRIJVING

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.