Schlumberger Cuvee Ernest Riesling Sgn

Schlumberger Cuvee Ernest Riesling Sgn

Schlumberger Cuvee Ernest Riesling Sgn

€ 89,95 Incl. btw

De neus is complex en expressief met tonen van sukade, rijpe grapefruit en gekonfijt fruit. Bij contact met zuurstof ontstaan er ook indrukken van honing en geel fruit. De aanzet is rijk en zijdeachtig, maar tegelijkertijd fris en elegant.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De druiven van de Riesling Cuvée Ernest komen exclusief van de Grand Cru Kitterlé, een wijngaard op de helling aan het begin van de Guebwiller-vallei, met zandsteen en een vulkanische bodem.

Vinificatie: De Cuvée Ernest 2009 is gemaakt van geselecteerde druiven die op 30 oktober 2009 handmatig zijn geplukt in de twee percelen Riesling Grand Cru Kessler. Alleen de druiven die waren aangetast door edele rotting werden geplukt. Het persen nam ruim 12 uur in beslag en leverde 1700 liter van het kostbare sap op. Na een langzame, maar reguliere fermentatie tot het vroege voorjaar rijpt de wijn na op de fijne droesem voordat die gebotteld wordt. De wijn werd gefilterd op 21 maart 2011 en op een constante temperatuur opgeslagen voor een goede rijping. Het duurt dan nog iets meer dan een jaar voordat de wijn in de flessen is doorgerijpt. Daarna worden ze van een etiket voorzien en wereldwijd gedistribueerd.

De kleur is goudgeel met schitterende intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder en onvertroebeld. De tranen zijn mooi en dik. De neus is complex en expressief met tonen van sukade, rijpe grapefruit en gekonfijt fruit. Bij contact met zuurstof ontstaan er ook indrukken van honing en geel fruit. De aanzet is rijk en zijdeachtig, maar tegelijkertijd fris en elegant. Het middenpalet bouwt verder op de rondheid en het delicate fruit. Bij de afdronk is de wijn krachtig, maar niet zwaar en volledig in balans met de karakteristieke eigenschappen van het terroir die de wijn een bijzondere dimensie geven.

Deze wijn is een geweldige begeleider van eendenlever met appels en papillotte met geroerbakt tropisch fruit of van een zachte speculaascake met ananascompote met vanille. 

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.