Schlumberger Princes Abbés Gewurztraminer

Schlumberger Princes Abbés Gewurztraminer

Schlumberger Princes Abbés Gewurztraminer

€ 22,95 Incl. btw

De neus is opvallend, plezierig en intens. De geur van gekonfijt, exotisch fruit (passievrucht, mango, papaja en lychee) voert de boventoon, gecombineerd met een florale (rozen) toets.

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

De Traminer is waarschijnlijk de bekendste wijn uit de Elzas. Hij komt uit Noord-Italië en gaat terug tot de 16e eeuw. De Gewürztraminer (letterlijk: kruidige of muskusachtige Traminer) is een selectie van de meest aromatische Traminer-wijnen en gaat terug tot rond 1950.

De druiven van deze Gewürztraminer komt voornamelijk uit Bollenberg en Bux en ook van de jonge wijnstokken uit Schlumberger's Grand Cru-wijngaarden.

Vinificatie: Langzame pneumatische persing, waarbij het sediment op natuurlijke wijze naar beneden zakt en het heldere sap vervolgens wordt verplaatst naar een andere tank. Eén tot vier maanden fermentatie in thermogereguleerde vaten. Rijpt op de droesem voor zes tot acht maanden.

De kleur is licht goudgeel met intens groene reflecties. Het kleurverloop is helder, onvertroebeld en transparant. De wijn heeft een jeugdig karakter. De neus is opvallend, plezierig en intens. De geur van gekonfijt, exotisch fruit (passievrucht, mango, papaja en lychee) voert de boventoon, gecombineerd met een florale (rozen) toets. Bij contact met zuurstof worden deze geuren versterkt en ontstaan er ook indrukken van vanille, banaan, geel fruit, peer, perzik en specerijen (gekonfijte gember). In de betoverende neus komen de perfecte conditie van de druiven naar voren en het uitgebalanceerde vinificatieproces. We waarderen nu al de grootsheid van deze schitterende druivensoort. De aanzet in de mond is vlezig en zoet. De alcoholbasis heeft een volle body. De wijn ontwikkelt zich levendig verder, met een mousserende toets. Het smaakpalet komt overeen met de neus, waarbij het exotische karakter nog steeds de boventoon voert: mango, papaja, passievrucht, banaan, witte perzik, peer, lychee, vanille en specerijen (gekonfijte gember). We nemen ook een heerlijk bittertje waar. De afdronk is lang, met een openhartige levendigheid en een aanhoudend bittertje. Kenmerkend voor deze wijn is de balans tussen rijk en soepel. De onderscheidende edele rotting en de expertise geven de wijn een harmonie die zeldzaam is voor dit type wijn. Onovertroffen!

De wijn gaat zonder meer perfect samen met een keuken die rijk is aan smaken. Garnalen in kokosmelk met vanille, een curry van zeeduivel en schaaldieren met ananas, kipfilet, gemarineerd met Mexicaanse kruiden of een blauwader kaas, zoals de Bleu de Gex. Serveertemperatuur: 12 C.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.