Silvano Bolmida Barolo Bussia Riserva

Silvano Bolmida Barolo Bussia Riserva

Silvano Bolmida Barolo Bussia Riserva

€ 107,95 Incl. btw

Een heldere, robijnrode wijn met in de geur onder meer aroma’s van wilde roos, wilde bessen, tijm, tabak, mokka en leer. In de geconcentreerde smaak aroma’s van onder meer pruimen, salie en gebrande koffiebonen. Medium body, met zachte tannines.

Lees meer
Categorieën: Piemonte , Italië , Land , Soort Wijn , Rode Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Druif: nebbiolo

Een elegante, gestructureerde barolo riserva met veel bewaarpotentieel. Een heldere, robijnrode wijn met in de geur onder meer aroma’s van wilde roos, wilde bessen, iets aards, tijm, tabak, mokka en leer. In de geconcentreerde smaak aroma’s van onder meer pruimen, salie en gebrande koffiebonen. Medium body, met zachte tannines. Een sappig en evenwichtige afdronk. Gemaakt van wijnstokken die meer dan 58 jaar oud zijn. Bussia was, samen met Rocche di Castiglione, de eerste cru die in 1961 officieel op een Barolo-etiket verscheen. Heel veel producenten maken wijn in Bussia en een aantal van de meest beroemde Barolo’s komen uit Bussia. Het is een cru die daarom zeer tot de verbeelding van wijnliefhebbers spreekt.

Silvano Bolmida runt samen met zijn vrouw Paola en kinderen Francesco en Alessandra een prachtig familiebedrijf. De 7,4 hectares wijngaard zijn officieel gecertificeerd in duurzame landbouw. Er worden onder andere plantenextracten, essentiële oliën van citrusvruchten en zeewier gebruikt in plaats van conventionele bestrijdingsmiddelen.

DOWNLOAD WIJNBESCHRIJVING

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.