Tormaresca Bocca di Lupo

Tormaresca Bocca di Lupo

Tormaresca Bocca di Lupo

€ 80,95 Incl. btw

Rijk en intens in de neus, het biedt aroma's van rijp rood fruit, kersen en zwarte kersen, en zoete kruiden vergezeld door sensaties van cacao en balsamico. In de mond is hij rijk aan levendige tannines die een uitstekend verouderingspotentieel onthullen

Lees meer
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

“Bocca di Lupo maakt deel uit van Puglia, maar ziet er niet uit als Puglia, het is verre van wat mensen zich doorgaans voorstellen als ze zich het rijke, rode landschap van de Itria-vallei en Salento voorstellen. Het landschap is kaal, bijna maanachtig, een plek waar het historische erfgoed van het gebied zijn landelijke, agrarische manier van leven ontmoet in een magische en mysterieuze ontmoeting. We zijn net om de hoek van Basilicata en Campania in een oud land dat filmregisseur Lina Wertmuller vakkundig heeft afgebeeld in haar debuutfilm "I Basilischi" (The Lizards, 1963) die werd opgenomen in Minervino Murge.

Het was voor ons vanzelfsprekend om de twee productiegebieden anders te runnen; de onderscheidende geest en kenmerken van elk afzonderlijk gebied worden het best versterkt door de beste kwaliteitswijnen te produceren zonder compromissen te sluiten. Onze missie is duidelijk: de uitstekende kwaliteit en het prestige van wijnen uit Puglia over de hele wereld promoten.” (Vito Palumbo)

Het landgoed is gelegen op het platteland van Minervino Murge in Puglia, de DOC-regio Castel del Monte, een gebied dat bekend staat om de schoonheid van zijn wilde, ongetemde landschap, bewonderd door Federick II van Schwaben, die een mysterieus fort liet bouwen als jachthuis beschermen over zijn wildreservaat. De wijnstokken groeien op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel (984 voet) in The Murgia, een gebied met uitdagende klimatologische omstandigheden die de bewoners altijd hebben gedwongen om met grote vastberadenheid te werken. Harde winters, dramatisch schommelende temperaturen, diepe ravijnen, dichte mist die vaak de wijngaarden bedekt en de nabijheid van de oude vulkaan Vulture zijn slechts enkele van de kenmerken van dit gebied dat geduldig hard werken beloont met kostbare oogsten. In deze regio geteelde druivenrassen zijn Aglianico, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Fiano Pugliese en Moscato Reale.


De wijnmakerij Bocca di Lupo is sierlijk gelegen in de 120 hectare aan wijngaarden van het landgoed (297 acres); de versterkte stenen structuur en de helderwitte muren van tufsteen zijn gebouwd volgens de oude bouwtradities die typerend zijn voor landhuizen in de regio Murgia.

Historische landhuizen, droge stenen muren en eindeloze rotsachtige heuvelpaden zijn de enige sporen van de aanwezigheid van de mens op het omliggende platteland; een plek waar de natuur weigert te worden verslagen door stedelijke ontwikkeling.

De vatenkelder bevindt zich diep in de wijnmakerij. Eiken barriques rusten onder een dubbel tongewelf dat met dezelfde tufstenen werd opgetrokken. Vanaf de tweede verdieping is er een adembenemend uitzicht op het landschap, het dorp Minervino verschijnt op de tegenoverliggende heuvel met zijn schitterende witte stenen gebouwen die reflecteren in de zon, terwijl in het westen de vulkaan Vulture waakzaam over het gebied waakt.

Bocca di Lupo is de vonk die de enologische droom van het landgoed Tormaresca deed ontbranden. De ambitie was om de edele Aglianico-variëteit opnieuw te definiëren in een alternatieve maar authentieke interpretatie; een project dat al meer dan twintig jaar loopt. Dankzij de volledig gerijpte wijnstokken konden ze druiven telen met diepte die ideaal zijn voor het maken van deze wijn met een groot verouderingspotentieel.

Bocca di Lupo heeft een intense robijnrode kleur. Rijk en intens in de neus, het biedt aroma's van rijp rood fruit, kersen en zwarte kersen, en zoete kruiden vergezeld door sensaties van cacao en balsamico. In de mond is hij rijk aan zijdezachte, levendige tannines die een uitstekend verouderingspotentieel onthullen. Een lange en aanhoudende afdronk wordt bepaald door balsamico-tonen die aangename frisse maar complexe sensaties geven.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.