Tormaresca Carrubo 150 cl

Tormaresca Carrubo 150 cl

Tormaresca Carrubo 150 cl

€ 166,50 Incl. btw

De neus is rijk en complex met intense tonen van morellen, likeurkersen en gedroogde pruimen die versmelten met delicate sensaties van zoethout, vanille, chocolade en amaretto. Zacht en genereus in de mond met elegante tannines.

Lees meer
Categorieën: Rode Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Het landgoed Tenuta Carrubo ligt op het platteland rond de stad Fragagnano (Taranto), op het DOC-gebied van Manduria, op ongeveer 120 meter (394 voet) boven de zeespiegel. De 40 hectare aan wijngaarden van het landgoed worden bebouwd met de historische druivensoort uit het gebied. Primitivo gedijt in dit gebied dat profiteert van kalkrijke bodems, typisch roodachtig van kleur en van het klimaat dat wordt bepaald door hete zomers met uitstekende temperatuurschommelingen tussen dag en nacht. De wijnstokken in de historische wijngaarden zijn alberaat getraind, terwijl de nieuwere wijnstokken een verticaal trellis-trainingssysteem hebben.

De druiven werden iets overrijp geoogst en voorzichtig gekneusd. Tijdens maceratie op de huid werd voorzichtig overpompen uitgevoerd bij een temperatuur die niet hoger was dan 27 °C. Malolactische gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks. De wijn heeft gerijpt in Franse eiken vaten van 500 liter, deels in nieuw eiken en deels in tweede gebruik. De wijn heeft vervolgens 8 maanden op fles gerijpt voordat hij op de markt wordt gebracht.

Carrubo is intens robijnrood van kleur met paarse tinten. De neus is rijk en complex met intense tonen van morellen, likeurkersen en gedroogde pruimen die versmelten met delicate sensaties van zoethout, vanille, chocolade en amaretto. Zacht en genereus in de mond met elegante tannines die goed worden onderhouden door een aangename frisheid. Uitzonderlijk lange afdronk met fruitige aroma's die typisch zijn voor deze druivensoort.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.