Tormaresca Chardonnay 37,5 cl

Tormaresca Chardonnay 37,5 cl

Tormaresca Chardonnay 37,5 cl

€ 7,95 Incl. btw

In de neus zijn dominante tonen van wit vruchtvlees, appels en ananas goed in balans met citrusachtige sensaties van oranjebloesem en jasmijn. De geurige smaak is hartig met een zachte aanzet en evenwichtige frisheid.

Lees meer
Categorieën: Witte Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Het landgoed Masseria Maìme ligt in een van de mooiste gebieden van Boven Salento, niet ver van de stad San Pietro Vernotico in de provincie Brindisi. Het landgoed strekt zich uit langs de kustlijn en vormt een uniek landschap van wijngaarden dat ligt tussen bossen en dennenbossen die zich uitstrekken zover het oog reikt tot ze opgaan in de zee. De meest voorkomende druivensoorten die hier worden geteeld zijn Negroamaro, Primitivo, Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

De druiven werden geoogst en bij aankomst in de wijnkelder geplet. De most werd vervolgens gekoeld en gedurende ca. 24 uur op een temperatuur van 10 °C gehouden om natuurlijke klaring te bevorderen. De alcoholische gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks met een vaste temperatuur van 16°C om de aromatische intensiteit te verbeteren. De wijn rijpt vervolgens tot aan het bottelen in roestvrijstaal.

"Een Chardonnay die een grote frisheid kan uitdrukken die bijna ongebruikelijk is voor een zuidelijke witte wijn. Het aromatische profiel is zeer aangenaam en intens."

Tormaresca Chardonnay is strogeel met groenachtige reflecties. In de neus zijn dominante tonen van wit vruchtvlees, appels en ananas goed in balans met citrusachtige sensaties van oranjebloesem en jasmijn. De geurige smaak is hartig met een zachte aanzet en evenwichtige frisheid.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.