Tormaresca Neprica Primitivo

Tormaresca Neprica Primitivo

Tormaresca Neprica Primitivo

€ 14,75 Incl. btw

De wijn heeft een intense robijnrode kleur. De neus biedt overheersende tonen van rood fruit en zwarte kersen met lichte tonen van gekonfijt fruit en zoethout. Deze wijn heeft een zachte aanzet, gestructureerde tannines en een aangenaam afdronk.

Lees meer
Categorieën: Rode Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Neprica is een acroniem dat is afgeleid van de drie variëteiten waarvan het is gemaakt: NEgroamaro, PRImitivo, CAbernet sauvignon. Het werd 20 jaar geleden voor het eerst geproduceerd toen de avonturen van Tormaresca net begonnen en in de loop van de tijd is het een van de meest representatieve wijnen van dit landgoed geworden. Na 20 jaar is Neprica een familie van drie enkele cepagewijnen geworden.

De druiven werden ontsteeld, geplet en overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar alcoholische gisting plaatsvond gedurende een periode van 8-10 dagen bij een gecontroleerde temperatuur die niet hoger was dan 26 °C. Malolactische gisting was voltooid tegen het begin van de winter. De wijn werd verder gerijpt in roestvrijstalen tanks gedurende ongeveer 8 maanden en nog eens 4 maanden op fles.

De wijn heeft een intense robijnrode kleur met paarse tinten. De neus biedt overheersende tonen van rood fruit en zwarte kersen met lichte tonen van gekonfijt fruit en zoethout. Deze wijn heeft een zachte aanzet, ronde, gestructureerde tannines en een aangenaam fruitige afdronk.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.