Tormaresca Pietrabianca

Tormaresca Pietrabianca

Tormaresca Pietrabianca

€ 29,95 Incl. btw

De neus biedt frisse tonen van oranjebloesem en exotisch fruit, terwijl tonen van geroosterde hazelnoten en citrusaroma's de complexiteit verrijken. De smaak valt op door zijn uitstekende frisheid met minerale en boterachtige tonen.

Lees meer
Categorieën: Puglia , Italië , Land , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Deze elegante Chardonnay, met een klein percentage van de inheemse Fiano-variëteit, wordt geproduceerd op het landgoed Bocca di Lupo in de regio Murge in Apulië. Inspiratie voor de naam kwam van het gebied zelf. Pietrabianca verwijst naar de stenen die boeren op het platteland met hun ploegen sloegen bij het voorbereiden van het land, en eenmaal verpletterd en vermalen in de grond, hielpen ze de aroma's van hun wijnen te versterken.

De geoogste druiven werden naar de kelder gebracht, ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De most werd overgebracht in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 10 °C om natuurlijke klaring te bevorderen. Een deel van de Chardonnay-most werd vervolgens overgebracht naar Franse eikenhouten barriques waar alcoholische gisting plaatsvond, gevolgd door malolactische gisting en rijping op de droesem. Fiano-druiven en de resterende Chardonnay-druiven werden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 16-18 °C om de karakteristieke frisheid te verbeteren. In januari werd de in barriques gerijpte Chardonnay overgebracht naar roestvrijstalen tanks, geblend met Fiano en het andere deel van Chardonnay en vervolgens gebotteld. De wijn heeft nog 6 maanden op fles gerijpt voordat hij op de markt werd gebracht.

Pietrabianca is fel geel van kleur. De neus biedt frisse tonen van oranjebloesem en exotisch fruit, terwijl tonen van geroosterde hazelnoten en citrusaroma's de complexiteit verrijken. De smaak valt op door zijn uitstekende frisheid die minerale en boterachtige sensaties op de neus doet herleven. Pietrabianca kan onmiddellijk worden genoten, maar kan ook goed rijpen om de komende jaren gewaardeerd te worden.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.