Tormaresca Torcicoda 150 cl

Tormaresca Torcicoda 150 cl

Tormaresca Torcicoda 150 cl

€ 55,95 Incl. btw

In de neus levert het intense fruitige tonen van morellen en pruimen die versmelten met zoete kruidige sensaties van zoethout en vanille. De aanzet in de mond is zacht en genereus met een elegante tanninetextuur die de opmerkelijke structuur begeleidt.

Lees meer
Categorieën: Rode Wijn , Soort Wijn , Puglia , Italië , Land
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Deze wijn, exclusief gemaakt van Primitivo, heeft een sterke band met het platteland waar hij wordt geproduceerd en vertegenwoordigt ook een symbool van vruchtbaarheid en rijkdom. In een niet al te ver verleden schonken lokale families deze wijn als onderdeel van de bruidsschat van jonge bruiden. Aan de ene kant was de term "torcicoda" een instrument dat boeren ooit gebruikten om hun paarden te verzorgen, terwijl het aan de andere kant de kronkelende weelderige aard van de scheuten en bladeren van zijn wijnstokken vertegenwoordigt, ook wel de wijnstok "van drie oogsten" genoemd vanwege zijn overvloedige groei.

Torcicoda heeft een intense robijnrode kleur met licht violette tinten. In de neus levert het intense fruitige tonen van morellen en pruimen die versmelten met zoete kruidige sensaties van zoethout en vanille. De aanzet in de mond is zacht en genereus met een elegante tanninetextuur die de opmerkelijke structuur begeleidt. De lange, aanhoudende afdronk wordt geaccentueerd door een aangename afdronk van likeurkersen.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.