Bodegas Naia Verdejo 150 cl

Bodegas Naia Verdejo 150 cl

Bodegas Naia Verdejo 150 cl

€ 36,95 Incl. btw

Bleke citroengele kleur met groene reflecties. Verleidelijke aroma’s van verse limoen en kiwi met tonen van gras en mint. Smaken van citrus en groene appel met een vleugje gember. Gladde textuur en lange afdronk.

Lees meer
Categorieën: Rueda , Land , Spanje , Witte Wijn , Soort Wijn
Vergelijk
  • Besteld < 16.00 uur, binnen 2 werkdagen geleverd
  • Meer weten over deze wijn ? Mail Otto !

Smaakprofiel:

Limoen, kiwi, gras

Vinificatie:

Na de oogst worden de steeltjes verwijderd van de druiven. Vervolgens gekneusd en geperst. Dan vindt de vergisting plaats: 85% van de wijn is gerijpt op roestvrijstalen tanks en 15% op Frans eiken. Daarnaast heeft de wijn 4 maanden “sur lie” gerijpt.

Wijn spijs:

Ideaal met een salade, soep, pasta, rijst met vis en seafood

Awards:

91/100 pnt. – ‘A punchy verdejo with enticing aromas of lemon zest, fennel en minerals. Very bright, dry and crisp with a zesty mid-palate and en pithy finish. Textbook example!’ – James Suckling

91/100 pnt. - Decanter

“Een nog vitale, vrij volle, aromatische witte wijn met een nootachtige, sappige, geel fruitige smaak en alleen een hint van rijpheid.” - Hubrecht Duijker

“Pittig in de neus. Appelpittig dan, zoals het een echte verdejo betaamt. Vervolgens zachte perzik, zalvende amandelen en rode grapefruit. Vief, energiek en kraakhelder”, - Harold Hamersma in DGH, beoordeeld met een 8,5.

Achtergrondinformatie:

Bodegas Naia ligt in La Seca, in het hart van het historische wijngebied Rueda. Ook wel bekend als dé Grand Cru van het Rueda gebied. De wijngaard is eigendom van Bodegas Naia en 23,5 hectare groot. Het wijnhuis heeft wijnstokken van maar liefst 80 tot 130 jaar oud. Door de ligging van de wijngaarden, de rijke grond, een uitzonderlijk goed klimaat en oude wijnstokken, is wijnmaker Laura Sanz in perfecte staat om de beste wijnen van de regio te maken. De wijnen hebben een complexe, terroir gedreven karakter met verfrissende aroma’s.

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Nieuwsbrief

Lees hier de wettelijke beperkingen

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Op de hoogte blijven ?

Meld je aan voor Ottovino's nieuwsbrief.